VEEL GESTELDE VRAGEN


CONTACT
Hoe kan ik jullie bereiken?
Stuur een e-mail naar info@online-musthaves.com of stuur een berichtje op Facebook of Instagram en je krijgt binnen 24 uur antwoord.

BESTELLEN
Waar vind ik informatie over het product?
Door op het product te klikken kom je terecht op de productpagina. Hier vind je alle informatie omtrent het product terug bij de beschrijving.

Toch nog extra vragen over een product?
Heb je een specifieke vraag over een artikel of over de maat van een artikel? Stuur ons gerust een berichtje via Instagram of Facebook of stuur een mailtje naar info@online-musthaves.com we helpen je dan graag verder, zodat je een juiste keuze maakt.

Blijven mijn producten gereserveerd zodra ik ze in mijn winkelwagen laat staan?
Nee, je producten blijven niet gereserveerd zodra je ze in de winkelwagen plaatst.

BETALEN
Hoe kan ik betalen op www.online-musthaves.com?

Je bestelling kun je bij ons veilig betalen met Bancontact, iDeal en creditcard.

VERZENDEN
Wat is de levertijd van mijn bestelling?
Voor bestellingen die op werkdagen worden besteld hanteren we een levertijd van 1-2 werkdagen in België en 1-3 werkdagen in Nederland. Bestellingen die in het weekend worden besteld worden op maandag pas verwerkt door Bpost of DHL.

Hoeveel bedragen de verzendkosten?
De verzendkosten voor België bedragen €4,99 en voor Nederland €6,50. Bij een besteding vanaf €75,- hanteren we gratis verzending voor zowel België en Nederland.

Kan ik na het plaatsen van mijn bestelling, de bestelling nog wijzigen?
Helaas is dit niet mogelijk, aangezien we je bestelling direct verwerken.

RETOURNEREN
Mag ik alle producten retourneren?
Het herroepingsrecht geldt niet voor mondkapjes, oorbellen en sale artikelen. Oorbellen en mondkapjes mogen namelijk niet retour gestuurd worden, dit doen we om hygiënische redenen.

Binnen welke termijn moet ik mijn bestelling retourneren?
Je hebt een bedenktijd van 14 dagen om je bestelling retour te sturen.

Hoe kan ik mijn bestelling retourneren?
Meld je retour aan bij info@online-musthaves.com met daarin vermeld je ordernummer, naam en het product waar het om gaat. Je bestelling zul je op eigen kosten retour moeten sturen. Wij adviseren altijd om het pakket met track & trace te retourneren, dit zodat wij ten alle tijden je retourzending kunnen opzoeken.

Mijn artikel is beschadigd/kapot, wat moet ik doen?
Indien dit gebeurd willen we je vragen om binnen 12 uur na ontvangst van je bestelling een e-mail te sturen naar info@online-musthaves.com met een duidelijke foto van het betreffende artikel en het defect. Wij zullen dan voor een passende oplossing zoeken.

Ik heb mijn bestelling geretourneerd, maar ik heb nog geen creditnota ontvangen?
Zodra wij je retourzending hebben ontvangen, ontvang je een creditnota van ons en zal het bedrag binnen 7 dagen worden teruggestort.

RUILEN
Ik wil graag het artikel ruilen, kan dit?

Wil je toch graag een ander artikel ontvangen, bijvoorbeeld in een andere maat? Dan raden we je aan om jouw huidige aankoop retour te sturen. Wanneer jouw retour voldoet aan de voorwaarden, zullen we overgaan tot terugbetaling van het aankoopbedrag. Je kunt voor het nieuwe item dat je wilt ontvangen zelf een nieuwe bestelling plaatsen in onze shop.